Eco silver

Eco silver

Текстилните продукти с марка Eco Silver комбинират комфорта на памучната материя и полиамидно влакно, съдържащо сребро с 99% чистота, което лесно се забелязва върху тъканите на всеки от продуктите.

Продуктовата линия със сребърни нишки Eco Silver е здравословна, комфортна и функционална. Тя е антибактериална; елиминира аромата от изпотяване; подобрява кръвоснабдяването, като по този начин предпазва от едеми и отоци; изолира статичното електричество, събрано в тялото; осигурява много добра защита от електромагнитни вълни; поддържа тялото топло в студено време и го охлажда в горещините, като по този начин предпазва от изпотяване.

Технология със сребърна нишка SHIELDEX®

Сребърната нишка (Silver Fiber) убива 99.9% от над 400 различни вида бактерии, включително MRSA и VMRSA (резистентни на антибиотици Стафилококови инфекции), за по-малко от 1 час. Всички функционални свойства на продуктите с марка Eco Silver запазват своето действие при многократна употреба и изпиране.

Влакната, произведени по технологията SHIELDEX®, подложени на тест от повече от 250 изпирания, не загубват своето антибактериално действие. Те не се износват, измиват или намаляват своята ефективност при многократна употреба.

Технологията SHIELDEX® е изследвана и тествана повече от 30 години от водещи институции по света и намира широко приложение в медицинската, военната и високотехнологична индустрии.

Предотвратява репликацията на бактерии и образуването на гъбички.

Сребърните йони, излъчвани от среброто, разкъсват клетъчната мембрана на микроорганизмите, прикрепят се към тяхната ДНК и РНК структура и не им позволяват да се възпроизвеждат. По този начин, среброто възпрепятства бактериална активност, в резултат на което се унищожават бактериите, които могат да доведат до язви и инфекции на краката, без това да е химичен процес.

Технологията със сребърна нишка SHIELDEX ®, която унищожава вредните бактерии, е сертифицирана от Oeko Tex Standard 100 през 2003 г.

Сребърната нишка в SHIELDEX ® елиминира 99.9% от бактериите за по-малко от един час. Доказано е , че среброто ефективно убива повече от 400 различни вида бактерии, включително MRSA и VMRSA.

Технологията SHIELDEX® е изследвана и тествана повече от 30 години от водещи институции по света и намира широко приложение в медицинската, военната и високотехнологична индустрии.

Поддържа Вашите крака топли през зимата и ги охлажда през лятото.

Ефектът на охлаждане/затопляне се дължи на специфичните топлопроводими свойства на среброто, в резултат на които се образува термодинамична зона между кожата на крака и чорапа.

 

Терморефлекторен ефект: Среброто в SHIELDEX ® намалява до минимум загубата на топлина чрез активно отразяване на 95% от топлината на тялото обратно към кожата на краката, като по този начин ефективно съхранява и разпределя топлинната енергия и поддържа краката топли през зимата.

Топлопроводимост: Среброто е и най-топлопроводимият елемент на планетата. Това свойство на среброто позволява на сребърната нишка в SHIELDEX ® да образува активна термодинамична зона между кожата на краката и чорапа и по този начин да постигне ефекта на охлаждане на краката през лятото.

Предотвратява образуването на неприятна миризма на краката.

Основният фактор за образуването на миризми са някои видове бактерии. Предотвратявайки тяхната репликация, сребърните йони възпрепятстват образуването на неприятна миризма.

Сребърните йони в SHIELDEX ® предотвратяват образуването на неприятна миризма, причинена от бактерии и гъбички в текстилните продукти, но бактериите са само една от причините за неприятна миризма на тялото. Амонякът и денатурираните протеини, които се освобождават при изпотяване, също предизвикват неприятна миризма. Сребърните йони в SHIELDEX ® намаляват количеството на амоняк и денатурирани протеини, освободени при изпотяване.

Подпомага циркулацията на кръвта, облекчава отичането на краката.

Наличието на сребърен метал води до образуване магнитно поле, което подобрява кръвообращението и облекчава отоците.

Поради изключителната му електропроводимост, среброто в SHIELDEX ® има много ползи за здравето, включително: подобряване на циркулацията на кръвта, намаляване на подуването/отока и минимизиране на умората и дискомфорта.

Тялото съдържа хиляди нерви, които достигат до повърхността на кожата. Тъй като среброто е най-добрия проводник, сребърната нишка SHIELDEX ® в продуктите на ЕСО Silver улавят електрическия заряд на повърхността на кожата и го разсейват. Всеки път, когато електроенергията минава през проводник, се създава магнитно поле. Последните проучвания показват, че продукти, в които се използват свойствата на магнитното поле, водят до увеличаване на притока на кръв и намаляване на подуването, в резултат на което чувството на дискомфорт намалява.

Намалява умората.

Анти-статичният ефект се дължи на сребърната нишка в SHIELDEX®, която е покрита с чисто сребро. Среброто предотвратява образуването на статично електричество, което се образува при триене, в резултат на което намалява чувството на умора.