Boltex Inertial

Boltex Inertial

Цена: 120,00лв.
Без ДДС: 100,00лв.
Производител:  Boltex
Наличност:  Out Of Stock

Болтекс е медицинско изделие, създадено специално за тонизиране и възстановяване на женските тазови мускули.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТАЗОВОТО ДЪНО?

Тазовото дъно (перинеум) се състои от мускулно–апоневронни елементи, които се контролират от нервната система. Основните функции на тазовото дъно са да поддържа вътрешните полови органи, да намалява вътрекоремното налягане при усилие, да подпомага механизмите на задържане (continence) и екскреция (уринална и фекална) и да подържа вагиналния тонус и сексуалната функция. Правилното функциониране на всяка от тези системи зависи до голяма степен от целостта и силата на мускулите на тазовото дъно. Дисфункцията на тазовото дъно се отразява пряко върху качеството на живот на всяка жена. В по-голямата си част мускулните влакна на тазовото дъно са влакна от тип-І, които влияят върху мускулния тонус, а влакната от тип – ІІ подпомагат за автоматичното затваряне на сфинктера. Когато тазовите мускули загубят своя тонус, това може да доведе до редица патологии, като пролапс (смъкване) на вътрешните органи (пикочен мехур, матка, ректум), неволно изпускане (уринално и фекално) или сексуални нарушения. Ето защо е необходимо да упражняваме мускулите на тазовото дъно и да подържаме техния тонус.

Основните рискови фактори, които увреждат или отслабват мускулите на перинеума са:

 • Бременност – тежестта на матката, разширяването на корема, в съчетание с отпускащия ефект на хормоните могат да причинят отслабване на мускулите на тазовото дъно;
 • Раждане –възможно е мускулите на перинеума да се травмират в процеса на раждане по естествен път или при манипулации с форцепс, вакуум, епизиотомия;
 • Менопауза – липсата на естроген води до загуба на тонуса и отпускане на мускулите на тазовото дъно;
 • Спорт – някои видове спорт като аеробика, тенис, баскетбол и др, предизвикват повишаване на вътрекоремното налягане и при редовното им упражняване могат да предизвикат отпускане на мускулите на перинеума;
 • Рискови професии – професионалните спортисти, певци, музиканти, които свирят на духови инструменти;
 • Други рискови фактори – затлъстяване, констипация (запек), хронична кашлица, някои хирургични интервенции, наследствена предразположеност, липса на профилактика и грижи за подържане на мускулатурата на тазовото дъно.

За максимален ефект е необходимо, освен възстановяване с Болтекс, да се елиминира въздействието на възможните рискови фактори.

 

БОЛТЕКС ТОНИЗИРА И УКРЕПВА ВАШЕТО ТАЗОВО ДЪНО

Болтекс е медицинско изделие, създадено специално за тонизиране и възстановяване на женските тазови мускули. Изключителните му свойства се дължат на неговия уникален и патентован дизайн, който представлява набор от хексагонални клетки разположени от вътрешната страна на сфера. По този начин съдейства за ефиктивното стимулиране на мускулите на тазовото дъно, без да се влияе от позицията му при поставянето във влагалището и/или от анатомичните и морфологични особености на индивида. Ефикасността на това инертно медицинско изделие се измерва с възможността му да тонизира мускулатурата на тазовото дъно.

Болтекс помага да установите какво е състоянието на мускулатурата на тазовото дъно. Ако устройството бива изтласкано след поставянето му, това означава, че загубата на мускулен тонус е сериозна и устройството трябва да се постави отново. Колкото повече го употребявате, толкова повече ще се тонизира мускулатурата на таза и ще ви бъде все по-лесно да задържате устройството.

По време на менструация или овулация, устройството може по-лесно да пада, което се дължи на хормоналните промени. За добри резултати е необходимо постоянство и упоритост.

 

МЕДИЦИНСКА ИНФОРМАЦИЯ

Болтекс Инерта е медицинско изделие, което отговаря на съществуващите здравни и регулаторни изисквания. Материалите, които са използвани при неговото създаване са тествани и отговарят на всички изисквания за биосъвместимост. Благодарение на своите свойства, то е идеално за асистирано поставяне и отстраняване, като е удобно и лесно за потребителя и гарантира пълен контакт между повърхността на сферата и вагиналните стени. То е напълно херметизирано с гладка външна стена, като по този начин възпрепятства образуването на бактерии и задържането на секрети и улеснява почистването. Изключително удобно и сигурно за употреба.

 

СЪСТОИ СЕ ОТ:

 1. Вътрешна топка със силиконово покритие, за да предотвратява създаването на шум
 2. Сфера, която е направена от PC/ABS, тъй като това е материал, който предава вибрациите
 3. Шнур, който улеснява отстраняването на медицинското изделие от вагината. Направен е от TPE (термопластичен еластомер), което гарантира неговата безопасност и хигиенни качества.

 

ИНДИКАЦИИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Лечение на уринарна инконтиненция (неволно изпускане на урина).
 • Лечение на сексуални нарушения, причинени от липса на тонус на мускулатурата на тазовото дъно и свързаните с нея намаляване на чувствителността и интензитета при оргазъм.
 • Профилактика на свличане на органите на малкия таз след раждане по естествен път и по време на менопауза.
 • Подпомагаща терапия при хирургична интервенция в областта на перинеума (преди и след оперативна намеса).
 • Профилактика на загубата на тонус на мускулите на тазовото дъно при жени, чиято дейност е свързана с определена физическа активност или спорт.

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Спазвайте инструкциите, дадени от Вашия лекар.

Медицинското изделие е създадено за употреба и ползване от жени във всякаква възраст.

Следвайте посочените указания за употреба:

 1. Изпразнете пикочния си мехур, ако е необходимо
 2. Почистете Болтекс с топла вода и мек сапун
 3. Лубрикация: В случай на сухота на влагалището, използвайте малко количество лубрикантен гел
 4. Поставяне: При поставяне и отстраняване на медицинското изделие, отпуснете мускулите на перинеума . Ако клекнете или свиете единия или двата крака, може да улесните поставянето. Поставете показалеца или средния си пръст върху плоската част на сферата, която се намира между двете връзки и натиснете сферата във вагиналния канал. Част от връзката ще остане извън тялото, за да може да се извади медицинското изделие.

 

Упражнения

 • Упражнявайте мускулите си, като се разхождате около един час или съгласно указанията на Вашия лекар. Ако съчетаете използването на Болтекс с упражненията на Кегел, резултатите значително ще се подобрят.
 • Започнете с 15 – минутни упражнения всеки ден за около 2 седмици. След 2 седмици продължете с 30 или 60 минутни упражнения.
 • По време на лечението, комбинирайте бързи волеви контракции (затваряйте ануса си плътно) с бавни контракции, които продължават 15-20 секунди.
 • Болтекс може да се използва всеки ден. Обикновено подобряване на мускулния тонус се забелязва след 6-8 седмици. Повечето жени възстановяват напълно мускулния си тонус след 3-6 месеца употреба в зависимост от изходното състояние на мускулатурата на тазовото дъно.

 

Забележка:

В началото може да изпитвате известен мускулен дискомфорт (поява на крампи). Ако изпитате сериозен дискомфорт или болка, незабавно се свържете с Вашия лекар преди да продължите да използвате Болтекс.

 

ОТСТРАНЯВАНЕ

Отпуснете мускулите си и издърпайте устройството като използвате шнура. Жените, които страдат от стресова уринарна инконтиненция (неволно изпускане на урина) би следвало да отстранят устройството като застанат в позиция, при която гърдите опират пода, а коленете са свити (виж илюстрацията). Тъй като при тях пикочният мехур се намира по-ниско, тази позиция им позволява по-лесно да отстраняват устройството през първите седмици.

 

ПОЧИСТВАНЕ

Почистете устройството преди и след употреба като използвате топла вода и сапун с неутрално pH. Съхранявайте го в оригиналната му опаковка или чанта, за да го запазите в добро състояние и да предотвратите контакт с прах или други материали.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Не трябва да използвате Болтекс в следните случаи:

 • Ако имате вагинално и/или уринарно възпаление
 • По време на менструация, заедно с абсорбиращи тампони
 • По време на секс, когато има проникване

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Ако сте или мислите, че може да сте бременна, моля консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете да използвате Болтекс. Консултирайте се с Вашия лекар, ако изпитвате болка и/или се появи възпаление, след употреба. Не използвайте Болтекс, по-дълго от времето, което Ви е предписал Вашия лекар.

Стриктно следвайте хигиенните и здравни указания преди, по време и след употреба на Болтекс. Болтекс е само за лична употреба. Ето защо не предоставяйте Вашия Болтекс на други хора.

Болтекс е разработен специално за жените в рамките на научната и изследователска дейност на Bexen Medical (Pelvic System Care). Това е център за изследване и разработване на нови медицински изделия, които се използват за лечение и превенция на патологиите на тазовото дъно.

Патентован дизайн

“BOLTEX inertial” е патентован като „инертно медицинско изделие за стимулиране на мускулатурата на тазовото дъно като повишава енергията“ (ES 201100595) За повече информация, моля посетете нашата Интернет страница.

Напишете отзив

Вашето име:
Вашият отзив:
Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош            Добър

Captcha


Сходни артикули

Най-продавани